Dit filter

Oprettet d.

Dit filter

 

Som ejer af et ventilationsanlæg kan det være svært at finde det rigtige filter til dig og din husholdning 

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilket ventilationsanlæg du har. 

Herefter skal du vælge, hvilken filtertype, der både passer til dit ventilationsanlæg samt dine behov til et filter. 

 

Et sundt indeklima er særdeles vigtigt for dit generelle helbred 

Et filter er med til at rense luften inden den trænger ind i din bolig, hvorfor et filter til ventilationsanlæg kan filtrere skadelige partikler fra og derved forbedre dit indeklima. 

 

Hos FilterNew har vi et bredt sortiment af filtre til alle anerkendte ventilationsanlæg. 

Følgende beskriver de forskellige filtertyper, du kan vælge i mellem. 

 

F7 Pollenfilter (ISO ePM1) er den fortrukne løsning på indsugningssiden for filtrering af finere partikler, da de blandt andet filtrerer pollenpartikler, bakterier, svampespore, samt andre små skadelige partikler inden de kommer ind i din bolig. 

 

De mindste inhalerbare partikler er som regel de mest skadelige for vores helbred og eftersom de er mindre end et menneskehår, er de svære at se. Vi anbefaler at skifte et F7 filter 1-2 gange om året. 

 

Hvorfor vælge F7 pollenfilter (ISO ePM1) 

Hvis du eller en i din husstand er pollenallergikere eller døjer med høfeber, astma eller lignende passer et F7 filter bedst, da et F7 filter filtrerer pollen og finere partikler, der blandt andet kan være skadende for dine lunger. 

 

Ydermere bør man vælge F7 filter, hvis man bor i nærheden af en trafikeret vej eller anden luftforurening, da partikler herfra er små og er særdeles skadelige for dig og dit helbred. 

Se vores udvalg er F7 pollenfiltre her

 

G4 filtre (ISO Coarse) kan monteres i både ind- og udsugning. Dette er det groveste filter, der filtrerer alle større støvpartikler fra, som kan ses med det blotte øje. Hvis du er mest interesseret i at holde synligt støv og fnuller ude af husstanden, skal du vælge et G4 filter. 

Som de andre filtertyper skal du vælge de G4 filter, der passer til dit ventilationsanlæg. 

 

For at opnå det sundeste indeklima, skal et G4 filter udskiftes 2-3 gange om året, men det er en god ide at tjekke filteret hver 3. måned. 

Her kan du se alle vores G4 filtre. 

 

G4 planfilter/filtermåtte (ISO Coarse) kan også monteres i både ind- og udsugningssiden.

Modsat de andre nævnte filtertyper, er dette en filtermåtte, der dog stadig har samme filterklasse som et G4 filter med kartonramme. 

Filtermåtten har en progressiv opbygget struktur, som gør at partikler bliver opfanget i hele filtret og ikke kun på forsiden. 

Derved holder filtret længere før det skal udskriftes. Vi anbefaler, at du skifter dine filtermåtter ud 2-3 gange om året.

 

F9 kul filter (ISO ePM1 85%) monteres på indsugningssiden. 

Dette er et kombineret pollen og kul filter og er derfor et endnu finere filter end F7 filter. 

Et F9 kul filter er lavet i aktivts kul og minimerer derfor udefrakommende lugtegener fra nærliggende brændeovne. 

Derudover filtrerer det de små skadelige partikler, som kommer fra røgen. 

 

Hvorfor vælge F9 kul filter? 

Da F9 filteret fjerner lugten fra nærliggende brændeovne, er filteret en god løsning, hvis du bor i et område, hvor mange bruger deres brændeovn om vinteren. Samtidig filtrerer F9 filteret også de små partikler, så hvis du er pollenallergiker eller har astma, høfeber eller lignende, skal du vælge dette filter. Se FilterNews udvalg af F9 kulfiltre her

 

Find dit filter til dit ventilationsanlæg blandt vores produktsortiment 

På vores webshop kan du finde det filter, der passer til dit ventilationsanlæ og opfylder de krav, du har til et filter. 

Du kan evt. bruge søgefunktionen til at finde frem til dette. 

 

Hvis du er i tvivl om, hvilket filter du skal vælge, er du velkommen til at kontakte os. 

 

Note: Det er vigtigt, man ikke støvsuger eller vasker filtre til ventilationsanlæg, da man ødelægger filterets funktion. 


Kommentar(er) 2

  • Thomas Sickmann Larsen
    Thomas Sickmann Larsen

    hejsa jeg har fået en ventilations system der hedder Venti BKS 500 , jeg mangler et filter i størelsen : 500 mm X 19omm x 10 mm kan i hjælpe her ?

    Svar

Skriv din kommentar